Napsali o nás (Bystrčník)

22.03.2011 11:27

Školní sdružení z Heyrovského: Hnusotu ověří anketa

Na stránkách občanského sdružení Klub rodičů dětí ze základní školy na Heyrovského ulici se objevila anketa. Pomocí ní chce sdružení ověřit, zda je jídlo ve školní jídelně opravdu tak nechutné, jak občas děti tvrdí.

Anketu inspirovali rodiče některých dětí, které si na kvalitu jídla ve školní jídelně stěžují. Podle vyjádření jedné z členek sdružení je jídlo výrozně horší než na jiných školách. Avšak najdou se i děti, které si jídlo chválí a na některé pokrmy se přímo těší. Stanovit objektivně, jak hnusné či skvělé jídlo se ve školní jídelně podávají je, obtížné.

„Děti se často nad jídlem ošklíbají už v principu,“ uvedla členka sdružení, „Je těžké stanovit, jestli je to proto, že je jídlo opravdu odporné, nebo jen aby se předvedly před ostatními.“

Základní škola si dělala svůj vlastní průzkum mezi dětmi před několika měsíci. Ani z něj nevyplynul jednoznačný závěr. Rodiče, kteří sami jídlo ochutnali, s ním valně spokojeni nebyli.

„Hnusné není, to v žádném případě,“ tvrdí Blanka Adamcová, jejíž dcery školu na Heyrovského navštěvují, „Ovšem žádný zázrak to taky není. Řekněme… lehce nahnusnělé.“

Její dcery, které chodí do šesté a třetí třídy, volí ostřejší výrazy. Po chvíli debaty však začnou vychvalovat langoše a další jídla z jídelny, a říkají, že výjimečně dobrá jídla se také vyskytnou. „Tehdy se oblizuje celá třída,“ říká jedna z žákyň.

V anketě nyní převažuje lehce skeptické mínění, ale zatím hlasovalo jen osm lidí. Navštěvuje-li vaše dítě také základní školu na Heyrovského 32 v Bystrci, zkuste se ho zeptat, jak je spokojeno s jídlem, a ankety se také zúčastněte.

www.bystrcnik.cz

—————

Zpět