Knižní bazar vynesl peníze pro děti (Bystrčník)

09.04.2011 13:31

Koupit i prodat knihy, složit si z papíru žábu, která doopravdy skáče, nebo si zahrát fotbal. To všechno mohli návštěvníci knižního bazaru, který uspořádalo v sobotu 9. dubna dopoledne sdružení rodičů při základní škole Heyrovského 32 v Bystrci.

"Děkujeme všem, kteří nám s pořádáním bazaru pomohli," řekla po ukončení akce předsedkyně sdružení Michaela Lužová. "Děkujeme také všem, kteří na bazar přišli. Snad dobře prodali i koupili. Děkuji paní učitelce Krejčí, která nám věnovala svůj volný čas, paní Ivě Křížkové z čistírny v Javoru a dalším, kteří nám pomohli umístěním plakátu. A zejména chci poděkovat paní Trkanové. Paní je devadesát jedna let, sama se nám na výzvu v Bystrckých novinách přihlásila a darovala knihy. Výtěžek z jejich prodeje půjde ve prospěch žáků školy.""

Na koupi různých předmětů, které mají žákům zpříjemnit pobyt ve škole, půjde také dobrovolné vstupné.

"Návštěvníci byli štědří," uvedla paní Lužová, "Pro děti jsme získali téměř dva tisíce korun."

Dalším projektem, které sdružení rodičů připravuje, je zábavné odpoledne pro rodiny. Uskuteční se koncem května a budou na něm vyhlášeny výsledky výtvarné soutěže, která ve škole právě probíhá.

„Zveme už nyní rodiče a děti. Tématem zábavného odpoledne bude doprava a bezpečnost. Děti si budou moci zahrát různé hry, vyřešit úkoly a vyhrát tak odměnu, nebo si vyzkoušet, jaké to je řídit skutečný kamión,“ dodala Michaela Lužová.

www.bystrcnik.cz

—————

Zpět