Napsali o nás (Bystrčník)

28.02.2011 10:57

Od žebroty k akci: Školní sdružení nabírá obrátky

Občanské sdružení Klub rodičů při základní škole Heyrovského 32 v Bystrci rozjiždí další a další projekty. Sdružení vzniklo na konci loňského roku, aby podpořilo žáky základní školy. Jeho cílem je zlepšit prostředí ve škola, nabídnout žákům další možnosti realizace, přijít s projekty zábavnými i vzdělávacími.

Prvním plánem bylo získání dotací z městské části, za něž by se nakoupily různá sportovní zařízení. Těmi se pak mají, jak pospala předsedkyně Klubu Michaela Lužová, vybavit vnitřní prostory školy. Věci poslouží žákům k zábavě o přestávkách mezi vyučovacími hodinami. Žádost o dotaci zatím leží na úřadu městské části a její vyřízení se nečeká dříve než v květnu tohoto roku.

Klub rodičů se však neomezuje pouze na loudění o příspěvek z veřejných peněz, těžiště činnosti sdružení zřejmě bude zejména v pořádání vlastních akcí pro žáky školy. V běhu je tak výtvarná soutěž na téma „Bezpečná a zdravá doprava“. Výtvarná díla žáků budou odměněna na sportovním odpoledni. Rýsuje se i další projekt, kterým by měl být knižní bazar.

(...)

www.bystrcnik.cz

—————

Zpět